חיפוש

מהם התסמינים הנפוצים של אנדומטריוזיס וכיצד ניתן להקל עליהם?

נשים רבות שמעו לאחרונה על מחלת האנדומטריוזיס שגורמת לתסמינים קשים. מדריך זה עולה לאתר, כדי להעלות את המודעות לנושא ולרכז את התסמינים הנפוצים ביותר. הישארו כאן ותגלו אם אתן סובלות מהמחלה? איך תוכלו להביא להקלה ולמי צריך לפנות?

 

הקדמה – מהי אנדומטריוזיס?

נפתח את המדריך בהסבר קצר אודות אנדומטריוזיס, עבור מי שטרם הכירו במחלה מקרוב. זו באה לידי ביטוי במצבים שבהם מתבצעת גדילה של רקמת הרחם מחוץ לרחם או במקומות אחרים באזור. היא נחשבת למחלה כרונית ודלקתית שעשויה לפגוע במעי הגס, שלפוחית השתן ובאברי הרבייה. המחלה נפוצה בעיקר בקרב נשים פוריות (כאשר הקבוצה השכיחה כוללת נשים בטווח גילאים שנע בין 20 ל – 40).

הקדמה - מהי אנדומטריוזיס

נעים להכיר: התסמינים הנפוצים

יש שורה ארוכה של תסמינים שעתידים להופיע בעקבות אנדומטריוזיס. התסמין הנפוץ ביותר שנשמע מפיהן של נשים שסובלות מהמחלה, נוגע לכאבי מחזור חזקים במיוחד. אלה מקרינים לא פעם לרגליים ואפילו לגב התחתון. לצד זאת, הדימום הווסתי עשוי להיות ארוך וחזק יותר מהרגיל. נשים דיווחו בנוסף לכך על כאבים בעת מתן שתן, כאבים בזמן קיום יחסי מין, עייפות כרונית ומצבי רוח משתנים. חשוב לציין שנערכו מחקרים בנושא שהובילו למציאת טיפול באנדומטריוזיס שיובא בהרחבה בהמשך.

 

אפשרות ראשונה: טיפולים הורמונליים

האפשרות הנפוצה ביותר שמוצעת על ידי רופאים שמכירים במחלה נוגעת לטיפול בגלולות מהסוגים הבאים:

  1. גלולות עם פרוגסטרון בלבד
  2. גלולות שמשלבות בין פרוגסטרון לאסטרוגן

צריכה קבועה של גלולות אלה מפחיתה באופן משמעותי את התסמינים שהוצגו קודם לכן. שכן, אלה מדכאים את הופעתו של המחזור, כך שהתסמינים נעלמים יחד איתו. חשוב לציין שבחירה בטיפול זה מצריכה פנייה לרופא נשים, כדי שזה יבחן את ההתאמה.

 

אפשרות שנייה: טיפולים אלטרנטיביים בשילוב תכנית תזונה מותאמת אישית

יש שורה ארוכה של טיפולים אלטרנטיביים שיכולים להפחית את התסמינים הנפוצים של אנדומטריוזיס. מדובר לצורך הדוגמא ברפלקסולוגיה, דיקור סיני, צריכת תמציות שהוכנו מצמחי מרפא והכנה של תפריט מאוזן שנמסר למטופלת בהתאמה אישית. בחירה באפשרות זו מצריכה פנייה למומחה בתחום, כדי שזה יבחן את מצבה של המטופלת ויציע את הטיפול המתאים ביותר. נדגיש ששילוב של תזונה מותאמת אישית תאפשר ליהנות מיתרונות רבים, לדוגמא:

  • הפחתה משמעותית של תסמיני הדלקת
  • איזון ההורמונלי
  • חיזוק של המערכת החיסונית (שידועה כמוחלשת בקרב נשים שסובלות מאנדומטריוזיס)

 

מילים אחרונות לסיום

כאבים חזקים, עייפות ומצבי רוח משתנים הם רק חלק מהתסמינים הנפוצים שעמם מתמודדות נשים שסובלות מאנדומטריוזיס. בשלב זה אתם יודעים שניתן להביא לשינוי המיוחל תוך שילוב של תרופות (טיפולים הורמונליים) או באמצעות הסתייעות מצד מטפלים אלטרנטיביים שיספקו טיפול הולם, הכוונה ותפריט מתאים. בשלב זה נותר לכם רק להעביר את המידע הלאה, כדי להעלות את המודעות אליו ולהקל על נשים שסובלות מאנדומטריוזיס.

אפשרות שנייה_ טיפולים אלטרנטיביים בשילוב תכנית תזונה מותאמת אישית

מהם התסמינים הנפוצים של אנדומטריוזיס וכיצד ניתן להקל עליהם
אולי יעניין אותך גם >>>